Isabelle is een echte waterrat. Vorig jaar hielden we haar dan ook altijd vast in het water en maakten we geen gebruik van zwembandjes. Lopen kon ze toen nog niet, dus echt ergens heen kon ze ook niet. Daarbij gingen we ook niet in heel diep water met haar. Nu ze zo’n 22 maanden is en goed loopt, vonden we het geen prettig idee dat ze geen zwemveiligheid droeg. We kochten de Puddle Jumper en vandaag deel ik dan ook met jullie onze ervaring met de Puddle Jumper.
Waarom we voor de Puddle Jumper kozen
Die oranje zwembandjes. Wie kent ze niet? Ik kan me van vroeger nog herinneren hoe vervelend ik die dingen vond. Ze schuurden aan mijn armen en dat opblazen duurde me veel te lang. Ik wilde gewoon meteen zwemmen! Al om die reden wilde ik voor Isabelle dus het liefst iets anders dan de opblaasbare zwembandjes. Mijn zus heeft voor haar kinderen zwemvesten en daar zag ik ook wel voordeel van in. Ik dook het internet in en ging op zoek naar alternatieven van de klassieke zwembandjes.
Wat is de Puddle Jumper?
Zoals je ongetwijfeld ondertussen weet, hebben we de Puddle Jumper gekocht. De Puddle Jumper is van het merk Sevylor en je kind draagt hem om de armen en borst. Je hoeft hem niet op te blazen (time saver!) en je kind kan hem niet zelf uit doen, doordat de sluiting op de rug zit. Die is overigens ook niet met één hand los te maken en daardoor – in mijn optiek – extra veilig. De Puddle Jumper is geschikt voor kinderen tussen de 15 en 30 kg. Isabelle weegt nog maar 12 en is ook niet heel stevig, maar toch zit de Puddle Jumper prima! Daarnaast geeft Sevylor aan dat je kindje zelf kan balanceren in het water en ze zijn verkrijgbaar in verschillende leuke uitvoeringen.
Onze ervaring in het water met de Puddle Jumper
Zoals ik al vertelde voldoet Isabelle niet aan de gewichtseis, maar zit hij verder prima. In het water merken we dat het borst stuk nog wel soms een klein beetje omhoog gaat, maar niet in irritante mate. De banden om de arm blijven goed zitten en ondanks dat de bandjes haar hele bovenarm in beslag nemen, heeft ze genoeg bewegingsvrijheid.
In het water merken we meteen dat de Puddle Jumper zijn werk doet. Isabelle kan drijven zonder onze hulp. Natuurlijk verliezen we haar nooit uit het oog en blijven we nog geen 50 cm bij haar vandaan. Met wat wilder water (doordat kinderen om haar heen aan het spelen en zwemmen zijn) zien we haar draaien en probeert ze inderdaad zelf balans te houden. Meestal gaat dat goed en soms wat minder, maar echt koppie onder gaat ze niet.
Ze kan op haar buik blijven drijven en ook op haar rug drijft ze prima. We kunnen haar onderwater naar de ander toe laten gaan en ze komt sowieso uit haar zelf naar boven. Even voor de beeldvorming: we halen haar uiteraard ook zelf naar boven, maar we merken dat de Puddle Jumper dat ook doet.
Isabelle doet ze graag aan en we merken dat ze er eigenlijk meteen aan gewend is. Ze is net zo’n waterrat als bij de zwemles en voelt ook de vrijheid om een beetje zelf te dobberen. Dat vindt ze ook fantastisch om te doen!
Conclusie
Wij zijn erg blij met de Puddle Jumper. Ik vind dat Isabelle heel veilig is doordat de Puddle Jumper haar goed boven wat er houdt, als ook de bewegingsvrijheid die ze toch gewoon heeft. Daarnaast kan ze de Puddle Jumper niet zelf uit doen en hoeven we niet bang te zijn, dat – als ze later ouder is – ze de Puddle Jumper zonder onze toezicht uit doet. Daarnaast kunnen ze ook niet lek, omdat de Puddle Jumper niet opblaasbaar is.
Naast alle positiviteit zijn er nog twee mindere puntjes om te overwegen voordat je een Puddle Jumper koopt:
1. Doordat hij niet opblaasbaar is, is hij een heel stuk groter om mee te nemen in de zwemtas.
2. De prijs. Je koopt een Puddle Jumper namelijk vanaf €24,95, afhankelijk van de uitvoering. Dit kun je oplossen door een soortgelijke variant te kopen op Ali Express of Wish, maar ik weet niet hoe de kwaliteit daarvan is. De Puddle Jumper is in ieder geval erg stevig en goed!
Wij hebben dus een goede ervaring met de Puddle Jumper en zijn er heel blij mee. Ik kan hem je zeker aanraden!
Wat voor zwemveiligheid heb jij voor je klein(tjes)?