Afgelopen maandag werd ik 32 jaar en Lucas 8 maanden. Tijd dus voor weer een nieuwe update. Er valt weer genoeg te vertellen over ons kleine ventje.
Slaap- en eetschema
Zoals iedere maand heeft Lucas geen precieze tijden waarop hij precies eet en gaat slapen. Maar we hebben wel structuur. Momenteel ziet zijn schema er dan ook als volgt uit:
1. Hij wordt wakker en krijgt borstvoeding + evt. een snee brood met een beetje halvarine.
2. Fruithapje
3. Borstvoeding + snee brood met een beetje halvarine. Evt. twee sneden brood.
4. Borstvoeding
5. Groentehapje
6. Borstvoeding
7. Borstvoeding
Lucas heeft een tijdje gehad dat hij weer opnieuw midden in de nacht kwam. Tegenwoordig is rond 23.00 uur weer de laatste voeding. Dat is toch wel een heel stuk fijner dan midden in de nacht, haha. Daarnaast laat hij zo’n 3 à 4 uur tussen borstvoeding.
De komende maand gaan we beginnen met wat meer beleg op brood. Net als bij Isabelle gaan we ook Lucas zo lang als het lukt suikervrij/suikerbewust opvoeden. Ik schreef eerder een artikel over hoe en waarom wij onze baby(‘s) suikervrij op (willen) voeden. Dat betekent dat hij vooral beleg gaat krijgen zoals groente- en fruitspreads en smeerkaas.
Ontwikkeling
Qua ontwikkeling gaat het nog steeds goed. Lucas gaat de hele box door. Hij rolt, draait en gaat richting zitten en pakt alles wat hij te pakken krijgt. Overigens gaat echt alles in zijn mond. Grappig om te zien dat hij daar zoveel meer behoefte aan heeft dan Isabelle toentertijd.
Wat hij afgelopen maand sterk ontwikkelt heeft, is het brabbelen. Hij brabbelt er op los en dat is zó leuk! Af en toe hoor je iets wat op papa lijkt, maar het is nog niet bewust ‘papa’.
Daarnaast heeft hij flink geoefend met het gaan zitten. Een kleine week voor dat hij 8 maanden werd, ging hij een soort van zitten. Zijn beentjes liggen dan naar voren en zijn romp is overeind. Met één hand houdt hij zich nog tegen.
Voor degene die mijn vlog over Lucas’ MRI niet bekeken hebben, zal ik hier ook nog even een update geven. Vorige week donderdag had Lucas in het Radboud ziekenhuis in Nijmegen zijn MRI onder narcose. We moesten om 08.15 uur in het ziekenhuis zijn. Zes uur voor de narcose mocht hij niets meer eten. Hij werd om 2.00 uur in de nacht nog wakker voor een voeding (wat mooi op tijd was!). Toen hij in de ochtend eerder wakker werd dan wij hem wilden wakker maken, baalde ik. “Oh jee, nu gaat hij natuurlijk huilen voor een voeding.” Maar dat viel allemaal reuze mee. In de auto viel hij zonder te mokken in slaap en in het ziekenhuis begon hij pas een kwartier voor zijn narcose mopperig te worden. We mochten hem wel een beetje water laten drinken en dat bleek voldoende te zijn.
Er mocht maar één ouder mee naar binnen voor de narcose. Dat moest degene zijn die het rustigste kon blijven, omdat ze in de narcose zouden kunnen gaan schokken. En dus mocht Roy mee. Op de eerste verdieping werd hij onder narcose gebracht en op de derde mocht hij bijkomen. Ik wachtte in de familie wachtkamer op de eerste verdieping. Roy zou dan daar naar toe komen en dan konden we verder op de derde verdieping wachten.
Een uur later begon ik me wel wat zorgen te maken. Roy was er nog altijd niet en ik hoorde verder ook niets. Roy mocht ook zijn telefoon niet meenemen, dus die had ik. Na een tijdje kwam er iemand van het personeel in de wachtkamer. Ze waren op zoek naar mij. Blijkbaar zat Roy allang op drie. Fijne miscommunicatie dus. Roy dacht overigens dat ik was kolven. Hij werd na de narcose meteen naar 3 begeleidt en daar zat ook nog een ander stel te wachten. Toen Roy aan hen vroeg of ze nog iemand anders hadden gezien, wist de vrouw te beantwoorden dat ze wel een vrouw met een kolftas hadden zien weglopen. Ik had inderdaad een kolftas bij me, en dus dacht Roy dat ik ergens was gaan kolven. Het echte verhaal was dat de verpleegster mij de wachtkamer op drie heeft laten zien, waarna ik dus weer terug naar één ben gegaan om op Roy te wachten. Door deze miscommunicatie, was ik er ook al niet bij toen Lucas wakker werd. Je snapt vast dat ik daar nog altijd hevig van baal.
Hoe dan ook is het onder narcose gaan heel goed gegaan. Hij stribbelde niet tegen en was snel in slaap. Ook was Lucas weer snel zijn vrolijke zelf. De uitslag krijgen we komende week te horen. Ik ben benieuwd…
Luiers, groei en kleding
Met Lucas gaan we bijna iedere week naar het consultatie bureau. Doordat zijn gewicht blijft schommelen vind ik het belangrijk om hem goed te monitoren en zicht te krijgen en te houden op zijn groei. Het fijne is dat ik daardoor jullie iedere maand precies kan vertellen hoe groot en zwaar hij is.
Lucas is geen mollige baby en zal dat ook niet (snel) worden. Onze magere jongen weegt momenteel 6440 gram en is 69 cm groot. Desondanks zit hij nog steeds in maatje 2 luiers. Maatje 3 is gewoon veel te groot. Het feit dat we geen mollige baby hebben, merken we ook erg met kleding. In broekjes moet iets zitten waarmee ik de broek rondom zijn buik strak kan krijgen. Maatje 62 is qua breedte vaak al net te groot, maar die maat is qua lengte écht te klein. Hij zit dus in maatje 68, maar alles is zó enorm wijdt. Heel irritant!
Hoe gaat het met jullie kids?