Ik begin 2016 suikervrij! Dat kon je in dit artikel al lezen. Elke week komt er dan ook een artikel online – waarschijnlijk elke zondag! – met de voortgang. Ik heb er onwijs veel zin in en ben al enthousiast aan de slag gegaan met de voorbereidingen. Hoe dat er uit ziet, laat ik jullie in dit artikel zien!
Allereerst wil ik Carola van Bemmelen (de schrijfster van de 100% suikervrij boeken én voedingscoach) en PR bureau Kip & Ei enorm bedanken omdat zij met mij deze samenwerking zijn aangegaan. Ik heb dus níet betaald voor de Suikervrij Slank en Gezond cursus, maar van hen gekregen. Ik wil graag open en eerlijk naar al mijn lezers zijn en vond het daarom belangrijk dit te vermelden. Desondanks ga ik – zoals jullie van mij gewend zijn – kritische artikelen schrijven over de cursus en mijn nieuwe suikervrije/suikerbewuste lifestyle.
De cursus bestaat uit:
- Het boek 100% Suikervrij voor Altijd (twv € 19,99)
- Het boek: 100% Suikervrij naar jouw natuurlijke gewicht (twv € 9,99)
- Een speciaal e-kookboek met 30 suikervrije dagmenu´s (twv € 11,=)
- Een speciaal e-kookboek met 30 suikerbewuste dagmenu´s (twv € 11,=)
- 12 suikervrije dagmenu´s en bonusrecepten in de beginfase
- 13 weken lang digitale ondersteuning in de vorm van een wekelijks E-zine boordevol informatie
- Wekelijks mentale ondersteuning door middel van 12 lessen uit het speciaal ontwikkelde Sugarchallenge mentale programma
- Handige overzichtslijsten
- Heel veel tips en trucs uit de praktijk
- 4 inspirerende filmpjes van Sharon waarin je al je suikervrije kookvragen worden beantwoord
- 4 inspirerende filmpjes van Carola waarin al je afslankvragen worden beantwoord
- 4 inspirerende filmpjes van Danny over emo-eten en wat je kunt doen om terugvallen te voorkomen
- Deelname in de speciale ´Suikervrij Slank en Gezond´ Facebookgroep (waarin we ook actief begeleiden)
- 8 weekopdrachten (in het tweede deel van de cursus) met bijbehorende recepten die je optimaal ondersteunen bij het opbouwen naar een gezonde en verantwoorde suikerconsumptie zónder dat je terugvalt in oud junk-gedrag
- Een uitgebreid stappenplan (jouw suikervisie) dat je helpt en begeleidt bij het opbouwen van jouw persoonlijke suikervisie voor de rest van jouw leven
- Veel, heel veel diepgaande uitleg over voeding en je gezondheid (we gaan door waar de boeken stoppen)
- Veel, heel veel praktijktips voor een suikerbewuste leefstijl
- En nog veel meer!
Dat ziet er enorm goed uit. Al vrij snel kreeg ik de 2 boeken toegestuurd + het boek 100% suikervrij in 30 dagen. Dit laatste boek moet je ook gelezen hebben, maar zit niet in de cursus inbegrepen. Ook de e-books kreeg ik snel gemaild en daarbij ook een begeleidende brief over de start van de cursus. Op 11 januari starten we met de voorbereidende fase. Deze duurt 10 dagen. Op 21 januari starten we 30 dagen met de sugarchallenge. De suikerbewuste fase start op 21 februari 2016. Hierin gaan we weer opbouwen van suikervrij naar suikerbewust.
Omdat ik de 3 boeken zo snel uit had en ik – zoals je dat al in het vorige artikel kon lezen – op 1 januari wil starten met een suikervrij 2016, kocht ik ook nog de 2 andere boeken die Carola geschreven heeft: 100% Suikervrij basiskookboek en 100% Suikervrij drinken. Zo heb ik in ieder geval alvast voldoende inspiratie om te eten en te drinken. Deze twee boeken zijn niet noodzakelijk omdat in de andere 3 boeken ook recepten staan. Maar als ik ergens aan begin, dan doe ik het graag goed.
We weten allemaal dat in veel producten suiker zit verwerkt. Hoe moet je dan in hemelsnaam boodschappen doen? Ook daar is over nagedacht want er is een sugarchallenge app! Ideaal vind ik dat je een product kunt opzoeken en meteen ziet of het geschikt is voor de sugarchallenge en/of het suikerbewust is. Zo is bijvoorbeeld een banaan niet sugarchallenge proof maar wel suikerbewust. Dat betekent dat ik dit pas weer mag eten in de 3e fase van het programma. Super chill dat je dat snel kunt bekijken! Het enige nadeel is alleen dat nog niet alle voedingsmiddelen er in staan. Maar daar heb je dan weer internet voor… 😉
Gisteren maakte ik al een suikervrije humus. Zo kan ik meteen kijken of dat lekker is – Hell yeah! – en kocht ik verschillende bakjes. Kleintjes om zelfgemaakt smeersel in te doen (zoals deze hummus) en wat grotere voor in de diepvries/koelkast zodat ik kan preppen!
En omdat januari a.s. vrijdag al begint, maakte ik vast een boodschappenlijstje tot aan zondag. Zo begin ik de laatste dag al deels – tja, op oudejaarsavond wil ik toch gewoon Bailey’s kunnen drinken – met de sugarchallenge. Ik heb echt zó veel zin om te beginnen! Ik mag zoveel lekkers eten, dus mij hoor je niet klagen!
Start jij januari ook suikervrij? Op social media kun je gebruik maken van #suikervrij2016!
Disclaimer: Alle updates omtrent de Sugarchallenge betreft een samenwerking.
18 comments
Goed bezig! Zelfgemaakte hummus is erg lekker! Ik ben benieuwd naar je artikelen!
Dat is zeker lekker! Leuk dat je nieuwsgierig bent! 🙂
Wat een mooie uitdaging! Ik ben benieuwd naar je artikelen! Goed bezig!
Tnks! En leuk dat je benieuwd bent! 🙂
Wat een gave uitdaging. Ik ben heel nieuwsgierig naar hoe het gaat, en naar je artikelen!
Zeker een gave uitdaging! Leuk dat je nieuwsgierig bent!
Wow, lijkt me een geweldige maar ook moeilijke uitdaging.
Banaan is dus “suikerbewust” maar mag je wel ander fruit eten?
Ik vind het wel goed dat er een overgang zit van suikervrij naar suikerbewust.
Heb net even op een aantal etiketten gekeken maar het lijkt wel alsof er overal iets van suiker inzit. Zelfs in een pak melk en in brood.
Ik wens je heel veel succes met je sugar/superchallenge en ben ook nieuwsgierig hoe het gaat.
Verder wens ik je een heel fijn en gezellig uiteinde en ik hoop dat we op 31-12-2016 met z’n allen mogen terugkijken op een jaar met veel leuke, grappige, ontroerende en dierbare herinneringen.
Merry Everything
&
A Happy Always
Haha klopt! Aan onwijs veel producten worden er suikers toegevoegd. Vooral veel zelf maken en pakjes en zakjes vermijden. Ik mag zeker fruit eten. Maar welk fruit heeft te maken met de GL (glychemische lading). Dus banaan mag ik niet in de sugarchallenge fase, maar mango, sinaasappel en kiwi bijvoorbeeld wel. Het is nu even zoeken naar wat ik wel en niet mag, maar op Google is al veel te vinden! En door de vele recepten hoef je eigenlijk alleen nog maar in de winkel naar het etiket te kijken! 🙂 jullie ook een hele fijne jaarwisseling!
Wat ontzettend GAAF en knap dat je hiermee gaat beginnen! Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaring en alles wat je hierover gaat delen, ik wil dit zeker volgen en wie weet ga ik toch meedoen (niet meteen haha maar later).
Fijne jaarwisseling!
Ik ben ook erg benieuwd! Maar ik heb er zin in! Leuk dat je ook nieuwsgierig bent en in de loop van de tijd MISSCHIEN mee gaat doen! Jij/jullie ook een hele fijne jaarwisseling!!
Wow, succes hiermee! ‘k Ben benieuwd naar je vooruitgang, want mij zou ‘t zeker niet lukken, vrees ‘k. I need sugar to survive, haha
Hahaha tnks! Misschien zou bet daarom juist goed zijn om dit te proberen 😉 Fijne jaarwisseling!
Ik ben echt zo benieuwd naar jouw updates over deze challenge! Heel veel succes en alvast een fijn 2016 😀
Leuk!! En dankjewel! Jij ook vast een fijne jaarwisseling!
Heel erg veel succes! 🙂
Dankjewel! 🙂
Veel succes, Ik denk dat t je best mee gaat vallen. Ik Heb begin vorig jaar suiker geschrapt en het bevalt prima.
Wat Ik heel sterk vond om op terug te vallen is t schrijven van een goede “Waarom”
Dat is een goede hou vast..
Succes, Ik zal je volgen in je challenge.
En dat voor een blog/blog leek
Wat leuk dat je mijn suikervrije avontuur gaat volgen! Ik vind het erg meevallen! Het os vooral weten wat je wel mag en je mag veel! 🙂