Ik ben absoluut een fan van 24Kitchen. Als wij hier thuis de tv aan hebben staan, dan is het wel deze zender. Roy en ik houden allebei van koken en bakken. Roy is hier dan vooral de ‘Master Chef’, want bij mij wil het nog té vaak mislukken. Geen idee waarom, haha! Toen ik een tijdje geleden werd uitgenodigd om een dagje te kijken bij 24Kichten&Cottages was ik dan ook mega happy! Nog blijer werd ik toen ik hoorde dat Rudolph op de dag dat ik kwam kijken zijn nieuwste boek presenteerde: Rudolph Kookt 2. Een boek vol makkelijke maaltijden die iedereen kan maken. Een boek vol variërende gerechten. Een boek vol met food wat Rudolph thuis ook klaar maakt. Een boek dat je thuis in de keuken móet hebben. Een boek wat ik dus nu heb.
Natuurlijk liet ik het boek ook signeren. Want als het kan dan moet je er ook gebruik van maken. Daarnaast vind ik Rudolph gewoon een ontzettend coole vent. Altijd vrolijk en spontaan én hij staat klaar voor een leuk praatje. In ieder geval op het event, haha! Maar op tv komt hij hetzelfde over als in het echt. Top!
Zoals ik al schreef is het een variërend boek. Een boek waar je alle kanten mee op kunt: soepen, salades, pasta, rijst, vegetarisch, vis, kip, vlees, pudding en traktaties. Daarnaast staat er nog een hoofdstuk in over iets waar ik nog nooit – en Roy ook niet – van gehoord had: traybake. OMG, wat is dat een geniale uitvinding! Zal ik daar nog een apart artikel over schrijven of misschien wel een filmpje over maken? Ik ben er in ieder geval mega enthousiast over en daarom wil ik het mega graag met jullie delen. Laat het me hieronder maar weten of jullie er interesse in hebben.
Natuurlijk horen er ook foto’s van het boek bij. Zo zie je dat elk gerecht twee bladzijdes bevat. Eén bladzijde met een paginagrote foto en de andere bladzijde met: wat voor soort gerecht het is, het aantal personen, de ingrediënten, het recept (duhhh!), maar ook een voedingswaardetabel én een tip van Rudolph himself.
Ik ben verliefd op dit boek. Al heel vaak hebben we hier iets uit gemaakt en we zijn nog niks tegen gekomen wat echt tegen valt. Of überhaupt minder was. De Arabische groetensoep, bloemkool-kerriesoep met knoflookgarnalen, Chinese tomatensoep, koude Spaanse soep, cowboysalade, pasta puttanesca, risotto stroganoff, après-ski traybake, Italiaanse traybake, sjaslieks met ovenfriet. Allemaal waren ze fantastisch. En ik kan niet wachten om nóg meer dingen te proberen.
Rudolph, je bent een held!
Wat is jouw favoriete gerecht?
6 comments
Wat een enthousiast artikel! Ik ben wel benieuwd naar de traybake. Het boek ziet er super goed en duidelijk uit!
Tnks! Dan komt er denk ik zondag een artikel online!
Bij het eerste stukje over 24Kitchen en van koken en bakken houden, moest ik lachen want Rick en ik zijn precies hetzelfde! Echt leuk om te lezen dat jullie ook van die chefjes zijn! Mooi boek ook! We hebben veel kookboeken maar deze mist gek genoeg nog!
Dit is echt een aanrader!!! Als je van koken houdt al helemaal!
Leuk, ik heb twee boeken van Donna Hay, al best veel uit gemaakt. Fijne boeken zijn het met korte recepten. Daar houd ik van. Soms zijn recepten zo lang of ingewikkeld dan haak ik al af. Ben geen enorme keukenheld dus het moet wel do-able zijn zeg maar 🙂
Dat herken ik wel. Mijn vriend is meer van de ingewikkelde recepten. Doe mij maar makkelijke 😉