De 3e generatie aan Spider-Man films is nu in de bioscoop te zien. Spider-Man uit 2002 (met Tobey Maguire en Kirsten Dunst) vond ik toen heel vet. Deel 2 ook nog wel, maar wel minder en deel 3 was wel weer vet, maar een beetje too much. In 2012 verscheen de 2e generatie: The Amazing Spider-man (met Andrew Garfield en Emma Stone). Het verhaal begon weer opnieuw en zat qua effecten vet in elkaar. Op zich geen verkeerde film. Zo vond ik in dit geval deel 2 zelfs beter dan deel 1. En dan zijn we nu bij generatie 3 aangekomen. De generatie die valt onder de Marvel Cinematic Universe. Al kort konden we Tom Holland zien als Spider-Man in Captain America: Civil War en was het een feit dat ook Spider-Man tot de nieuwste Marvel films ging behoren.
Na zijn ontmoeting met de Avengers in Captain America: Civil War keert Peter Parker (Tom Holland) onder begeleiding van zijn nieuwe mentor Tony Stark (Robert Downey Jr.) terug naar huis, waar hij woont bij zijn tante May (Marisa Tomei). Peter probeert zijn dagelijkse leven weer op te pakken, terwijl hij ervan droomt om met de Avengers samen te werken en de wereld te redden. Wanneer de nieuwe schurk The Vulture (Michael Keaton) in zijn leven komt, brengt hij Peters familie en vrienden in levensgevaar.
– Vue Cinemas
Regisseur: Jon Watts
Acteurs: Tom Holland, Marisa Tomei, Robert Downey Jr., Michael Keaton, Jon Favreau, Donald Glover en Tyne Daly
Genre: Actie / Avontuur / Fantasy
Filmduur: 133 minuten
Release: 6 juli 2017
OMG! Hij was leuk. Hij was vet. Hij was grappig. Hij was vol actie. Hij had tempo. Goed. Meestal begin ik niet met de conclusie, maar ik ben echt héél enthousiast over deze Spider-Man film! Ik vond hem écht heel goed.
Normaal beginnen films altijd met een introductie in het verhaal en de hoofdpersonages. Maar in Spider-Man: Homecoming is dat niet perse het geval. Wel de introductie in de film, maar dan door middel van een soort vlog die Peter Parker (Tom Holland) zelf heeft opgenomen tijdens en na het gevecht uit Captain America: Civil War. Maar over wie Spider-Man is, of hoe hij Spider-Man geworden is… Nee, dat wordt er compleet uitgelaten. Is dat irritant? Niet wat mij betreft. Ik bedoel: wie weet er nou niet wie Spider-Man is en hoe hij zo geworden is? 😉 Al moet ik er wel bij vertellen dat het in de film nog wel subtiel verteld wordt dat hij door een spin is gebeten. En dat is meer dan voldoende als je het mij vraagt.
Hoewel het door de meerdere trailers er op leek dat Iron Man / Tony Stark een grote rol zou vertolken – er werden zelfs al grappen gemaakt dat het vooral toch een Tony Stark film zou worden – valt dit allemaal reuze mee. Hij heeft wel een belangrijke rol, maar het draait écht om Spider-Man. Gelukkig maar. Het verhaal zit goed in elkaar. Het is duidelijk wat er gebeurt en wat er vooraf gebeurd is. Het verhaal heeft een mooi tempo dat goed bij te houden is en eigenlijk nooit verslapt. Wat ik aan deze film beter vind dan zijn voorgangers, is dat er écht een hoop (passende) humor in zit. Niet over de top. Maar gewoon precies on point. Dat past helemaal in de Marvel stijl. Daardoor kijkt de film ook heel makkelijk.
De acteurs zijn goed gecast. Hoewel ik in eerste instantie Tom Holland niet perse de geschikte kandidaat voor de rol van Spider-Man vond, bewijst hij in de film dat hij zelfs meer dan geschikt is. Hij doet het écht héél goed. De gehele cast heeft wat mij betreft een prima chemie. Ze lijken goed op elkaar ingespeeld en zitten goed in hun eigen rol.
Tja. Ik kan geen kwaad spreken over deze film. Ik heb er zin in om hem nog een keer te kijken en kijk uit naar een nieuwe Spider-Man film!
Welke Marvel superheld is jouw favoriet? Ik kan niet kiezen tussen Captain America, Spider-Man en Thor!
1 comment
Ik wil hem ook nog zien! Hij lijkt mij ook heel leuk!